Öppen lassagne med grillad sparris


Recept 4 portioner:
4 stycken lassangeplattor (stora, färska)
600 gram färsk sparris
2 msk olivolja
Salt

Cremé fraiche hollandaise sås
1 dl cremé fraiche
2 st äggulor
2 msk torrt, vitt vin
0,5 tsk strösocker
Salt och peppar

Garnera med parmesan, citron och färksa örter.

Gör så här:
1. Vispa cremé fraiche med elvisp tills den blir fast.
Blanda äggulor, vin och socker i en kastrull. Värm under kraftig vispning
till en fluffig sås. Ta kastrullen åt sidan och vispa i cremé fraichen. Smaka
av med salt och peppar.
2. Koka upp vatten, ta bort den nedersta delen av sparrisen och töm det heta vattnet
över sparrisen i en bunke. Låt stå några minuter.  Spola av sparrisen i kallt vatten och låt
dem rinna av. Grilla sparrisen i en het grillpanna, salta och ringla eventuellt över lite honung.
3. Dela lassangeplattorna mitt i tu och lägg dom i kokande vatten och koka ca. 2 minuter.
Låt dem rinna av.
4. Lägg en lassangeplatta vardera på fyra tallrikar. Fördela sparris och sås ovanpå.
Lägg över resterande lassangeplattor. Garnera med tillbehören och servera genast.

En jättegod förrätt eller varför inte en lunch?
Enkel och relativt nyttig husmanskost med det lilla extra.
Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0