Laxrullar med pepparrot

Måste bara bjuda på hela familjens
absoluta favoritrecept.
Detta är en godbit som kan ätas till förrätt,
tilltugg, kvällssfika eller liknande.
Familjen älskar verkligen detta och vi gör dom så ofta vi bara
kan! Om någon familjemedlem ska önska något fredagsgott
eller en förrätt blir det Laxrullar!
Här är receptet.

Du behöver:
Kallrökt lax
Färsk dill och gräslök (en liten förpackning av vardera)
500 gram philiadelfiaost
1 dl lättcream fraiche
Pepparrot (jag använder den på tub)
Isbergssallad
Mjukt tunnbröd
Salt och peppar

Gör så här:
1.

Blanda philiadelfiaost, cream fraiche, dill, gräslök och pepparrot (självklart
ska dillen och gräslöken finhackas).
Svårt att säga hur mycket pepparrot, ganska mycket. Smaka av efterssom,
jag tycker att man ska känna pepparrotssmaken ganska väl. Salta och peppra.
Låt blandningen stå kyld några timmar, gärna över natten.

Bred ut pepparrotsröran på tunnbröden, var noga med att bre ända ut på kanterna.
Snåla inte, det ska vara ett täckande lager med röra.

2.

Fördela laxen jämt över de bröd du använder. Mängden på bilden tycker jag
är ganska lagom, inte för lite men inte för mycket heller.
Kallrökt lax går att köpa färigskivad, i tunna, fina skivor. Dock är det väldigt lite
i varje förpackning och därför blir det väldigt dyrt.
Ett tips är att köpa kallrökt lax i bit och skära själv. Det blir inga skivor men eftersom
bitarna ändå inte kommer synas så går det lika bra med tunna, små bitar.
Mycket billigare men absolut lika gott, man känner ingen skillnad!

3.

Fördela strimlad, torr isbergssallad i två, eller helst en rad över
långsidan på tunnbrödet.

4.

Rulla ihop till fina, hårda rullar. Det är nu som det är viktigt att kanterna
är tillräckligt "bredda" med örtkrämen. Om inte, fyll på ytterkanten med örtkräm 
när du rullar ihop rullarna.
Vill man så kan man äta laxrullarna såhär, väldigt bra om man t.ex. ska på
picknick eller ta med sig dom till någon.

5.

Annars skär man upp rullarna i önskad storlek. Jag brukar oftast göra
små mumsbitar som är lätta att hålla i och äta.
Laxrullarna kan gott och väl stå någon timme när de är färdiga
och dra i sig. Dock blir dom väldigt mjuka och kladdiga dagen efter,
därför rekomenderar jag att man äter upp dom samma dag.
Vilket inte är särskilt svårt, det brukar aldrig vara något problem!
Tycker ni om lax så lovar jag att ni kommer älska detta!

*Bjud gästerna, dom kommer bli riktigt imponerade och nöjda!

Kommentarer
Postat av: Ida

Ååh vad gott!

2011-01-22 @ 20:42:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0