Recept: Rödlökspannacotta

Här kommer receptet på den otroligt goda
och festliga rödlökspannacottan!

Du behöver för 8 portioner:
4,5 gelatinblad
6 msk finhackad röd lök
6 dl cremé fraishe
3 tsk pressad citron
Skal av en citron
Salt och peppar


Gör så här:
Lägg gelatinbladen i ljummet vatten.
Finhacka rödlöken och koka den något i lite vatten, sila av löken.
Ta upp gelatinbladen och pressa ur allt vatten. Smält dem på svag värme
tillsammans med lite cremé fraishe i en kastrull. När gelatinet är smält tar
du av kastrullen från värmen och rör ner resten av cremé fraishen.
Rör sedan ner rödlöken, salt, peppar, citronsaft och skalet av citronen.
Fyll sedan portionsformar med ca. 1 dl/person.
Ett bra tips är att använda engångsmuggar (vilket jag gjorde).
Ställ in i kylen i minst två timmar.

Servera t.ex. med färska räkor, rom, citronskiva, ungsrostad kavring och dill.
Mycket gott och väldigt festligt, ändå så enkelt!
Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0