Älskar mina burkar!

Just nu samlar jag på dess underbara plåtbukar.
Det ska alltså vara plåtburkar som ser ut som de
riktiga förpackningarna gör, har inte allt för många än
då vissa burkar kan kosta flera hundra kronor styck.
Men det är roligt att ha någonting att spana och leta efter.
Älskar mina fina burkar och längtar efter att få utöka samlingen.



I dagsläget har jag: en sockerburk, en Kungsörnens spaghettiburk, en Uncel Bens risburk,
en Ballerinaburk, en burk för vaniljsocker samt en burk för bakpulver.
Har även en burk för Digestivekex som dock inte är med på bilden.
Så fina <3

30 januari 2012 - Farfars 80-års dag!

Den 30 januari fyllde bästa farfar 80 år, vilket självklart skulle firas!
Då födelsedagen innföll på en måndag flyttades kalaset fram till
Lördagen den 28 januari.

Menyn planerades ett par veckor innan och finslipades för varje dag.
Viktigt, viktigt att känna sig nöjd inför farfars stora dag!
Som alltid vid riktigt festliga tillfällen vill jag ha en stor, handskriven meny på
bordet så att gästerna vet vad det är som väntar. Tycker att det ser väldigt mysigt
och ombonat ut! Denna gång fick menyn se ut så här,



Dock är det syster som har skrivit då hon har en mycket finare handstil!
Dukningen gick i lila, vilket även menyn fick göra!





Entrérätten blev en liten smörgåsbakelse gjord på kallrökt lax, samt
en pepparrot- och örtkräm. Blev dock inte så vacker på bild, men väldigt god!



Förrätten blev en riktig höjdare! Renfilé med jordärtskockscremé, smörstekta
kantareller och färska rödbetor. Har varken ätit eller tillagat ren innan, kommer dock att
göra det igen. Att säga att köttet smälte i munnen är ingen överdrift.
Konsistensen var som leverpastej samtidigt som smaken av vilt var tydlig.
Helt otroligt gott! Cremén passade utmärkt till och alla smaker riktigt gifte sig.
Perfekt <3



Till varmrätt serverades helstekt oxfilé, även den otroligt mör och fin.
En mycket god och fyllig rödvinssås, samt min egen bearnaisesås.
Provade även att göra en ny variant på potatis, Västerbotten gratinerade
potatissnurror med vitlök- och örtost. Supergoda, kommer absolut att göra
dem igen. (Bilden nedan föreställer förberedelsen av varmrätten).



Som alternativ till varmrätten blev det en Hällefilé med äggsås.



Till efterrätt var det dags för en klassiker, dock familjens stora favorit!
Vaniljpannacotta med hallonspegel. Blev även en chokladbavaroise.









Farfars efterrätt skulle självklart pyntas med ljus <3



Dagen blev väldigt lyckad och minnesvärd. Viktigast av allt var att farfar
fick den bästa 80-års dagen och att alla gick härifrån mätta och belåtna.
Tack till alla i familjen som var med och gjorde denna dag till en underbar dag! <3

RSS 2.0