Godaste kycklingsåsen!

Här kommer ett recept på en underbar kycklingsås.
Passar såväl till vardagsmaten som till helgmyset.
Här hemma blev det torsdagens middag och fredagens lunchlåda.
Enkel, inte allt för många ingridienser och väldigt god!

Själva grytan består av:


Kycklingfilé
Kantareller
Röd paprika
Fetaost
Soltorkade tomater
Söt-sur chilisås
Vitlök
Persilja
Parmesanost
(Grädde, cremé fraiche och kryddor tillkommer)


Börja med att skära kycklingen i små, fina bitar.
Skär paprika, fetaost och soltorkad tomat i lika stora bitar.
Stek på kantarellerna och ta ur dom ur stekpannan.
Bryn kycklingen på högsta värmen i olivolja och en klick smör.
Kycklingen ska endast få fin färg, vilket endast bör ta ett par minuter.
Se till att inte översteka kycklingen, då blir den bara torr och tråkig.
När kycklingen har fått färg tillsätts kantareller, paprika, fetaost och soltorkad tomat.
Tillsätt cirka 3 dl grädde och 2 dl cremé fraiche.
Låt grytan puttra på hög värme en stund, det ska bubbla och koka ordentligt.
Detta gör att smakerna kommer fram och "gifter" sig med varandra,
samtidigt som grytan inte behöver redas då den höga värmen gör att
grytan reder sig själv.
Tillsätt parmesanost och chilisås. Riv ner vitlök. Riv alltid vitlöken, en vitlökspress
förstör smaken!
Nu är det dags att krydda av, var inte för feg här!
I med flingsalt, peppar, paprikapulver, chilipulver, flytande honung och en rejäl klick
ljus sirap. Sirapen är viktig! Glöm inte att smaka av! Smaka, smaka, smaka.
När du känner dig nöjd med smaken är det dags att strö över färsk persilja och servera!



Ser det inte helt fantastiskt gott ut? Höstigt och fräscht!

Servera med nykokt spegetthi.



Kommentarer
Postat av: ida

Mums, vad gott det ser ut!

2011-11-01 @ 19:00:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0