Den bästa Kycklingsoppan!
Perfekt nu när hösten och mörkret är här.
Du behöver:
250 gram strimlad kycklingfile’
160 gram broccoli
80 gram paprika i bitar
70 gram majs
100 gram färska skivade champinjoner
70 gram morot i bitar
25 gram purjolök i bitar
85 gram nudlar, 1 pak.
50 gram sweet chilisauce
3 msk kycklingfond
1 ½ msk smör
1 ½ tsk curry
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
6 dl vatten
6 ”istärningar” hembuljong (har alltid hemmagjord buljong i frysen som förvaras i istärningar)
Salt
Svartpeppar
1 msk klippt/hackad persilja
Cre’me Fraiche
Chilipeppar
Gräslök
Gör så här:
1 msk smör, curry och kyckling steks bara lätt
så att kycklingen ”steker i sig curryn”.
Lägg över kycklingen i en kastrull tillsammans med
”hembuljongen” (eller ett par buljongtärningar),
kycklingfonden och vattnet. Låt puttra ca 7 min.
Dela broccolin i mindre buketter och häll kokande vatten över och låter stå ca 5 min.
Ta ½ msk smör i stekpannan och lägg i
morötter och champinjoner, stek lätt ca 5 min.
Lägg i purjon och riv i vitlöken, stek ett par minuter till.
Blanda i soppan:
broccoli (utan vatten)
paprika
majs
nudlar
champinjon/morotsblandningen
sweet chilisauce.
Salta och peppra efter egen smak.
När soppan fått puttrat till sig är det dags att hälla i
grädden och koka upp.Rör i persiljan precis innan servering.
Servera, ät och njut!
Lägg en klick cre’me fraiche i soppan,
pudra chilipeppar och ta lite klippt gräslök över.
Väldigt god soppa som bör upplevas! Visst ser det väldigt gott ut?